Lawak Pagi Jumaat

pagi nih memang rush sket...sbbnya madie ada meeting pkl 9, tapi mcm biasala jugak anta aqil pegi sekolah pkl 8..on the nak ke mindef tuh jam seperti biasa, so nak cepat sampai sana kami lalu ikut AKLEH (ampang-kl express highway), banyak jugak kereta, yela masing2 nak cepat masuk opiskan...pastu dalam duk beratur nak bayar tol, tetiba datangla ambulan dari arah belakang, dengan sirennya yang kuat, kecemasan... so bila sampai turn aku nak bayar tol, aku tunjuk la duit rm2, tapi orang tol tuh bagi isyarat suruh gi je...x bayar tol la aku nih sbb ambulan belakang aku tuh mcm x sabar2 dah nak jalan...manala tau kot2 ada yang cedera parah ke apa ke kan....yang lawaknya bila sampai turn ambulan tuh , orang tol tuh turunkan palang...aku n madie pun heran, apasal dia turunkan palang plak, bukan ke emergency??? rasanya orang ambulan tuh kena bayarkan tol untuk aku kot...hehehehehe, aku n madie pakat gelak dalam kete, yela...ambulan tgh emergency tuh kena bayar tol, aku plak boleh terlepas...hehehehehe itulah yang dinamakn rezeki...

Comments