Trip to Pangkor : Finally 29 Feb - 2 Mac 2008

akhirnya kami semua berangkat ke Perak, untuk menuju ke Pulau Pangkor pada 1 Mac 2008..pd 29 feb. 2008, kami semua menginap di Lumut Villa Inn, Lumut...sebenarnya untuk jimatkan masa perjalanan..sepatutnya kami semua bertolak dari KL - Perak on 1 Mac, tapi rasanya macam x best plak lepak sekejap je kat pangkor, jadi semua setuju n sebulat suara nak bertolak hari jumaat lagi...boleh la rehat2 kan badan, n bertolak awal sket ke pangkor...


perjalanan menuju ke Lumut


supper di Pekan Lumut


check-out pagi di Lumut Villa Inn, Farid jadi acc of the trip



suasana di jeti Lumut


pemandangan dari dalam n luar feri

aku xdek byk koleksi gambar sbb x sempat nak ambik, hari jumaat tuh sebelum bertolak, madie (hubby aku) sakit kaki yang teramat sangat..kesian pulak aku tengok, tapi dia still nak gi bercuti ngan member-member dia..dr. suruh refer ke hospital memandangkan sakit kaki dia nih berkaitan dengan tulang belakang..mmm, terpikir jugak, boleh ke madie nak berjalan nih???dia kata dia ok, dia pun kesian la kat aku dah lama plan nak bawak anak-anak gi bercuti...mmmm.....sepatutnya hari nih gi spital, tapi jiran depan rumah aku nih meninggal pukul 1.45 pg tadi...x jadi nak gi, so, esok la pulak...ok, s'bung balik citer pangkor...dah banyak melencong plak.. :D


memang menyeronokkan, bila gi ngan kengkawan pulak bertambah la meriah lagi...tuh pun x cukup 1 family lagi....kami semua stay kat Coral Bay Resort...apt 2 bilik, tempat dia ok, kalau gi lain kali boleh la stay situ....petang tu, dalam pukul 2.30 ptg, kami semua siap-siap nak keluar carik makan n jalan-jalan pusing pulau.....memandangkan kami dah menyewa kereta, xdek masalah la nak berjalan-jalan....tempat kami singgah untuk makan tengah hari kat pantai teluk nipah..kat situ ada banyak la kedai-kedai tepi pantai, makanannya sedap jugak, tapi macam mahal la sket....lepas makan ronda2 pulak pulau....Ya Allah, aku memang serik la nak pusing pulau next time, sebabnya jalan kat pulau tuh macam ular kena palu...memang menyakitkan kepala aku...sampai kat pekan tuh, jun nak berenti beli ubat demam anaknya kat farmasi, aku pun join sekalu, carik minyak angin...sakit pala yang amat....mmg x tahan langsung. petang tuh pulak kami mandi pantai..seronok mandi pantai, tapi time tuh kami gi, air dah nak start pasang...tapi still boleh mandi lagi..aku lupa dah apa nama tempat yang kami mandi tuh..tapi kat situ macam private beach la sket, dan yang mandi petang tuh, geng kami je...

malam tuh kami ada private bbq, kat tempat kami mandi tadi...bestnya makannnnn semuanya fresh..udang, ketam, sotong, kerang, ikan kembung, ikan pari..last sekali ada ikan besar, tapi aku x tau apa namanya....budak-budak semua memang happy ding dong...leh main pasir...

lepas makan tuh lebih krang pukul 11.30 semuanya dah kenyang n nak balik ke hotel...aqil n izz dah tido, mana taknya..letih sangat main petang tuh...

bbq...mmm, memang sedap....

2nd day....pagi-pagi lagi...aku, jun, normah n linda, siap-siap nak carik barang-barang kering kat pekan pangkor...banyak jugak yang di borongnya...macam-macam ada...ikan bilis, makanan ringan n banyak lagi la...lepas habis membeli barang dan breakfast kami pun balik hotel...tepat pukul 12 tengahari kami bersiap-siap untuk checkout pastu terus ke jeti...punyala ramai orang kat jeti....sampai je kat jeti Lumut, masing-masing dah lapar, selesai makan tengahari kami pun bertolak balik ke Kuala Lumpur pukul 3 petang lebih kurang, lalu jalan Kuala Selangor....jalan ok, besar..tapinya banyak kereta n lori...dalam pukul 9.30 mlm aku sampai rumah..sbbnya banyak jugak tempat yang kami singgah untuk rehat...


terminal feri Pulau Pangkor



sampai di Lumut, carik makan tengahari sebelum bertolak balik



berhenti di Sabak Bernam sebelum berpecah menuju ke destinasi masing-masing

itulah sedikit-sebanyak citer n pengalaman ke Pulau Pangkor, penat n letih tetapi perjalanan yang cukup menyeronokkan....1001 kenangan yang terindah untuk dikongsi bersama..terima kasih buat Normah & Roslan kerana sudi berkongsi gambar trip kali ini...

orait, next trip pi Pulau Redang pulak ye...

Comments