aspalela

harituh demam citer Upin & Ipin...sekarang nih musim citer duyung plak...aduii..sat lagi leh hafal dialog citer duyung..start pukul 12 tgh hari..

+ ibu nak tengok citer aspalela....
- kan dah tengok semalam..
+ alaaaa...aqil nak tengok lagi..kejap je.. (sambil tarik muka..nak nangis pun sama)
- ibu nak tengok citer lain ni
+ ala ibu kejap je...

yang ibu nih kesian plak tengok anak duk merayu-rayu...bagi la tengok citer aspalela tuh (duyung tajuk sebenarnya...) pastu ibu plak ngadu kat ayah...

+ x thn la bang, hari2 tgk aspalela...arituh upin & ipin..thn la jugak sbb citer pendek je...nih sampai 1 1/2 jam....
- tuh la..arituh abang dah xnak beli...tp sbb mothers day..beli la jugak..kot2 ayang nak tengok..alih2, anak yang lebih ye...

nak x nak terpaksala aku melayan jugak dvd tuh...tapi kebykkannya aku tido la, sbb citer tuh boring.....setakat hari ni, mmg hari2 dia layan citer nih dari hari beli citer nih.....
ni ada beberapa scene yg aku snap masa aqil duk ralit tgk... cantik duyung tuh kan.. :D






*********************************************************


hari nih jugak ada citer yang best....genap hari ni, 1 tahun 4 bulan 2 minggu & 5 hari...dengan rasminya Nur Izz Insyirah dah berenti botol...so, sekarang minum susu ngan cawan je la..sebelum tido aku buat susu bg dia minum dulu...pastu tepuk2 sket bg dia tido..tapi memula nih nak boleh ke tidonya, hbh dia pusing 1 tilam...Alhamdulillah, sehari dua nih dia x merengek nk botol...tp xleh beat abang aqil la...cukup je 1 tahun..terus xnak botol & puting susu (pacifier) ... tapi masih jugak minum susu...masa tuh abg aqil ada botol air spongebob..sbb tuh la dia xnak botol dah...jenuh jugak nak nak carik berus kecik utk basuh straw dulu...tapi skrg byk dah jual kat kedai...

Comments