cameron highlands 2007

waaa....nasib baik.... sebenarnya gambar nih dah lama hilang dari simpanan aku..sedih jugakla masa tuh, tapi tetiba semalam aku rasa macam explore lagi apa benda yang ada dalam pc nih...tiba-tiba, muncul lah gambar2 yang masa kami pegi bercuti kat cameron last year...eeeeee...bestnya..sebenarnya masa nih kamera aku dah kehabisan bateri, so, aku share gambar dengan abg haris...gambar nih semua kebanyakkan dari kamera dia..tq abg haris..

camne leh nak gi cameron time tuh?? kalu ikutkan en madie, dia x suka sgt cameron highlands..sbb byk bunga katanya...hehehe...tapi dia ok kan je..masa tu dkt nak weekend n amirah plak dapat cuti PLKN bg..3 hari je.. (masa tuh mira kena join PLKN kt Sg. Siput) so, sempena mirah cuti ni kami berhajat nak ke kuala kangsar, rumah sepupu aku...dia baru je pindah kat situ masa tu, kena transfer..pastu fikir-fikir dah dekat ngan cameron..apa salahnya kan pegi sana...mulanya, aku n family aku je la nak gi...pastu bila kami dapat sewa apartment, ( kawan en madie rekemen) so, kami ajakla che ra n family, mario n family...kakak sekali....safrul n family...ramai2 kan best.. kami bertolak ke kuala kangsar hari jumaat, tido kat umah kakak 1 malam...

family aku yang duk sekitar KL, Ipoh & Kuala Kangsar


esok paginya barula kami bertolak ke cameron..apartment yg kami duk tu pun best...lengkap semua dapur, cawan pinggan...pendek kata...bwk makanan je la...bilik pun selesa..3 bilik..rasa mcm duk umah sendiri je... lepas check-in kami keluar...gi minum kat sg palas...kat BOH tu la...best view kat situ..tapi rasanya kalu nak gi 1 kete je x berani kot...jalan sempit xleh selisih langsung kete...pastu kawasan memang berbukit...makan2 n minum2..sis mario yang belanja..TQ....lps lepak kat situ...kami singgah kat pasar malam...mmm tapi aku lupa dah pasar malam kat mana...tanah rata ke brinchang...beli sikit makanan utk di masak...then balik apartment...sempat lg main kat playground..time tuh dah bertambah sejuk...kena plak hujan renyai-renyai...tapi malam tuh safrul xleh tido situ sbb nak kena gi opis awal pg esoknya..

my sweety pie honey bunch

esoknya lepas check out...kami bertolak mengikut haluan masing-masing...sempat la singgah ladang strawberry..petik buah strawberry...hehehe, lepastu kami kena anta mirah balik masuk kem..sebelum pi sg. siput, singgah ipoh dulu umah safrul...rehat, mandi n sembahyang..ptg tuh dlm pkl 4 baru la bertolak ke Sg. Siput...dah settle semua kami pun bertolak balik ke KL..sampai lebih kurang pkl 12 tgh malam....memang penat..tapi seronok....enjoy d slide.. :D






Comments