kuey teow sup perut

Kuey teow sup perut....camner leh teringin plak nak makan kuey teow nih plak..petang tadi pi amik en madie kat mindef, dia duk citer la dia makan bihun sup perut masa duk tunggu aku ptg tadi, tetiba aku rasa macam "eh, nak jugak la..." sbbnya mmg dah lama x makan ni..dah la ptg tadi jalan jem teruk..maklumla hari ni hujan lebat sungguh, ribut + petir... lengkap... sampai pokok n tiang lampu pun leh tumbang..(aku tgk masa on d way pi mindef) kalau pekena sup perut nih best jugak kan...s'bung balik citer sup tadi, sampai pandan indah, aku pun nak singgah la kedai yg selalu aku beli sup perut nih dulu..kedai nih kira ok la kalau bab2 sup ni...tapi tutup plak..so, singgah la kedai lain plak..sesampai je kat kedai tu, aku terus order kuey teow sup perut...masa dia buat tu, mmmm memang sedap je nampak..semua lauk dia letak, tapi yang x best sket sbb kuahnya tuh agak hitam sket...xpelah, try la dulu kan..dah siap tapau, kami pun balik umahla....aku pun rasa macam x sabar dah nak makan nih...bila dah siap semua atas meja, aku pun makanla...mmmm, indah khabar dari rupa rasanya...terus terbantut selera aku..aku pun x tau apa yang x kena dgn sup nih, memang xleh nak "layan"...lastly aku kutip lauk je la sbb sayang la nak buang semua..makan la jugak sket2 kuey teow tuh...dah siap makan tuh en madie tanya "sedap yang...?"..dengan hampesnya aku menjawab "mmmm....xnak dah beli kat kedai tuh lepas nih"... apa nak kata lagi...memang x sedap langsung..dah la harga tuh rm6.00 huiiii...budak tuh kata, "dah naik harga kak, dulu rm5.00 je..." aku rasa, ni la sup perut yang paling mahal aku pernah makan..sbb sebelum nih aku makan harga semangkuk kuey teow sup ni cuma rm3.50 je...apa leh buat, semua barang naik harga....


Comments

  1. ha...sekarangg ni mmg kene kurangkn makan...harga beras pun dah naik...cara2 nk kurangkan..makan la kat umah sedara mara atau kawan2...hahahaha...

    ermm...bila nk ajak aku makan2..

    ReplyDelete
  2. kahkahkah...elok sgt idea ko tuh kacc...

    aku pun tertanya2, bila la kko nak masak utk aku...hehehehe

    ReplyDelete

Post a Comment