buka posa ala-ala potluck

hari ni bukak posa umah linda & farid...kat balakong... biasanya kalau berkumpul ni ada 4 @ 5 family.... tapi ramai yg x dapat datang... family nomah&lan x datang sbb skrg ni nomah dlm pantang..ada kat pahang... family kebod xleh datang sebab en. kebod kena keje malam... family lina&su xleh datang sebab nak pi shopping baju raya.... so yang tinggal nya family mentibang paku la.... sengihnampakgigi

aku masak siakap sweet sour je.... senang... tuan rumah masak ayam cili api & sayur pastu mee goreng...syok jugak buka posa ala-ala potluck ni...

sekarang ni memang xleh bukak posa x luar, ramai-ramai macam dulu... sebabnya anak-anak semua dah besar...pantang jumpa terus jadi power rangers..so, alternatif yang terbaik bukak posa ramai2 kat umah... selamat sket.. hehehe.. tapi masa memula dulu (masa baru kawin... malu) kami bukak posa secara rotate...macam..minggu ni umah mentibang....minggu depan umah linda... dan seterusnya... syok la... pastu bila masing2 ada anak sorang, x larat nak masak kan.... bukak posa buffet kat luar....tapi lepas 3 tahun, masing2 dah ada anak 2....lagi la x larat...hehehehe... mana nak terjerit2 marah budak2 yg memang xleh duk diam ni lagi...nak jaga yg 2nd lagi adus.... lastly kena buat macam dulu... buka posa kat rumah plak...



Comments