hah! lari...lari....


sebelum kejadian : tengah happy ding dong main sebelum masuk beli barang dapur

ni citer yang telah beberapa minggu di perap..kejadian 31 Disember 2008 amat menakutkan.. masa kejadian berlaku, family aku masih lagi di KL... masa tu we all kluar ke carrefour ampang, nak pi beli barang dapur..habis membeli semua kira-kira pkl 10.45mlm..

tengah berlenggang jalan nak pi info counter tu, tetiba kami dengar siren dalam bangunan..kuat ya amat bunyinya. aku pun cakap kat madie, macam ni agaknya bunyi k4 nak tutup (k4 ampang tutup pkl 11mlm).. aku, ibutok, tokwan, madie & miyah, masih lagi duk lenggang kangkung.. suddenly, bunyi angin kuat sangat, pastu budak2 yang duk tepi lot2 kedai tu suh lari.. "lari kak...lariiii.." berterabur henpon dia, tapi sempat je kawan dia kutip balik... we all dah panik, eh...apa pulak ni, sempat lagi aku doa dlm hati 'Ya Allah, Jauhkan lah kami semua dari malapetaka"...


pakcik guard beria duk tarik customer yg tercengang-cengang tu, suh masuk dalam kedai k4 tu... kami anak beranak apa lagi...patah balik n nak lari turun... ibutok tok tolak troli aqil n izz... mirah duk tolak troli barang... aqil plak dah panik "lari ibutok..lari ibutok.." hehehehe...




ni lah yang terjadik

semua pintu yg slide (aku x tau apa namanya) tu (dkt ngan cashier & info counter) auto tutup.. & kami sempat la turun escalator tapi tersangkut kat bawah tu plak... sebab pintu yg slide kat situ pun (dkt orang jual henpon) auto tutup... kami x sempat jugak keluar bangunan... takut weehhhh.... bukannya apa takut ada zionist..hehehehe


datang la plak mat bangla ni, bila depa tanya apa jadi...dengan tersengihnya dia menjawab... "atas tutup, bawah tutup, 10 minit bukak".... gitulah jawapannya setiap kali orang tanya..

lama jugak la kami tersangkut, sampai berpeluh dibuatnya sbb aircond dah kena tutup... lebih kurang 20minit jugak la...lepas pintu terbukak tu, kami terus je keluar...aduiiii...suspen, malam tahun baru plak.. terpk jugak, xkan la k4 ampang ni nak buat dajal kat customer kan.... balik n alhamdulillah sampai umah...

esoknya, tok wan n madie pi balik k4 tu sbb nak pi claim selipar yg tertinggal kat info counter tu.. sesambil tu menanya la apa jadik kan... menurut kakitangannya, ada beberapa budak pi pecahkan cermin fire alarm tu... tu yg berbunyik tu... ishhhh... budak2 nakal punya keje la nih! memang x patut betul...disebabkan budak2 yg x bertanggungjawab ni lah, habih huru hara 1 k4...mmmmmm






Comments