jalan jom!

27 Dec 2008

kami bertolak ke Melaka pkl 10.30pagi... tapi sampai pkl 2ptg...jauhnya perjalanan, lalu jalan lama sebab hiway sesak..lalu jalan lama pun sesak jugak rupanya...mmmm..sampai pantai klebang kami semua berenti makan n rehat...lebih kurang pkl 5.30ptg baru gerak ke Bandar Hilir...tapinya pack..sesak..banyak giler kereta...aduiiii... bayangkan kami konvoi 5 kereta, dengan keadaan jalan macam tu..so, terpaksa berpecah n jumpa kat Medan Pahlawan.. nasib baik ada gps..

kebanyakkan jalan kat Melaka ni plak banyak yg sehala...kalau nak u-turn punyalah jauh... dah la tu parking pun xdak...kami yg last sekali dapat parking setelah duk pusing2 lebih kurang 1 1/2 jam...mmmm.. disebabkan susah sangat nak dapat parking, kami pusing dengan kereta je la bandar melaka tu, sempat jugak snap 2-3 keping gambar...lepas tu we all lepak kat Medan Pahlawan tu je...penat!




konvoi lebih kurang 5 bijik kereta..di hentian Nilai



berenti rehat & makan di Pantai Klebang, Melaka



Medan Pahlawan & sekitar Melaka


kami bertolak balik dari Melaka lebih kurang pkl 10mlm & berhenti solat di R&R Jejantas Ayer Keroh..n disebabkan kedai makan dah tutp & semua orang dah lapar, kami amik keputusan berhenti kat R&R Seremban...mmmm lebih kurang pkl 12.30 tgh mlm rasanya sampai R&R tu.. lepas makan semua...ada plak suprised birthday untuk abang haris...sepatut 37..tapi mario tersilap plak ingatkan 38...hehehehe...xpelah ye abg haris.. kami semua sampai KL lebih kurang pkl 2 pagi...letihnyaaaaaaaaaaaaa...




suprised birthday to Abg Haris... syntax : 37 ye bukan 38.. celebrate






Comments