KL Bird Park

keesokkannya kami semua ke taman burung KL @pun KL Bird Park..selama aku duk KL ni, nilah kali pertama aku jejak kaki kat sini..memula tu ingatnya x syok..rupanya memang syok jugak la..walaupun letih berjalan dalam tu kan..

bayaran masuk KL Bird Park ni rm15 untuk warganegara malaysia..harus tunjuk ic ye masa nak beli tiket tu..x kisahla gi 20org ke, tapi ic yg diperlukan hanya 1 saja masa nak beli tiket tu..sekian harap maklum..
sengihnampakgigi

rest untuk round yg pertama...hehehehe




syok jugak la gi taman burung ni... cumanya kalau boleh pakaila seluar, jangan pakai kain...takut nanti ada burung terbang masuk dalam kain, sebabnya kebanyakan burung kat sini memang diorang lepas suka hati je....apa pun, memang syok..!




bergambar dengan burung2...tengoklah betapa takutnya muka aku, mana x nya burung tu duh patuk2 tudung aku..nasib baik la paruhnya x tajam..nama burung tu aku kurang pasti la plak..



wahhhh!.. banyaknya burung....



yang ni memang canti..tapi xnak kembang la plak ekor si merak nih!



kebetulan kami lalu, pekerja kat park ni tengah bagi makan burung flamingo..







p.s: syok pun syok la jugak..tapi penat wooooo jalan...hehehehe.. malam tu pulak, we all sambung lagi berjalan kat danau kota...uptown..huiiidari pkl 9 mlm sampai pkl 12tgh malam..punya la happening SIL aku semua duk shopping...hehehehe

Comments