umpat mengumpat ketupat

biasanya mengumpat ni dikaitkan dengan kaum hawa, pantang berjumpa..mesti nak mengumpat.. sok..sek..sok..sek.. tapi x semua kaum hawa macam tu dan x semestinya bila berkumpul mesti nak kena mengumpat..oh tidak! tapi nak buat macamana bila dah kena cop gitu kan..

apa yang aku nak citer kat sini ialah "bila kaum ADAM mengumpat......" apa yang diumpatnya? korang tau x? kekadang bila time aku pi kedai mamak ni, terdengar jugak la diorang ngumpat pasal si polan & si polin..dah duk sebelah meja kan, mana x dengarnya... mmmm lebih kurang sama je dgn pompuan rupanya...cumanya aku rasa lagi happening la cara diorang...pot..pet..pot..pet

sebenarnya sama je semua..baik lelaki @ perempuan, once start mengumpat memang xleh stop. cuma yang sedihnya bila hanya perempuan dikaitkan dengan perkataan 'UMPAT' & jarang kita dengar lelaki melekat dengan perkataan tu








p.s : meh kita sama-sama kurangkan aktiviti ni...

Comments

  1. memang la org lelaki tak pernah mengumpat...yang wak ckp tu dipanggil meeting bkn umpat...kui3x

    ReplyDelete

Post a Comment