nilai 3 yang suka menghabihkan duit orang!


aqil n izz yang x reti letih


salam

boleh ke buat tajuk entry macam tu, aku punya blog aku punya pasal la kan...hehehehe jangan marah ye!

lama giler aku x nilai 3...kebetulan parents aku datang. bila ibutok ajak pi nilai 3, aku pun terus iye kan aje. huiii bab berjalan memang no 1 wehh... pi nilai 3 hari orang keje memang menyeronokkan..leh la tawar2 harga kaw-kaw sket. dan x serabut dengan orang. pendek kata macam nilai 3 tu ko yang punya...sengihnampakgigi

kedai pertama singgah.. kedai handy-craft dari sarawak..tujuannya ibutok nak carik tikar sarawak. dia dah usha kat kota bharu, tapi harganya agak mahal dlm rm70..bila dengar kata orang beli kat nilai harganya lebih kurang rm40-rm50, dia pun sedikit teruja la
kan. dah plak tu kebetulan datang KL, dah dekat dgn nilai, leh la beli... orang tu letak harga rm45..dia bg kurang dalam rm43, kami pun tawar punya tawar harga tu dapat la rm40..apalagi, terus grab 3 bidang yang besar sekali... saiz L... beli utk Mok, Ibutok n aku... mestila nak jugak kan... pusing-pusing kedai tu, jumpa plak saji rotan. ibutok kata dia dah tawar kat orang tu dapat rm25 kalau amik 2 saji...disebabkan dah lama aku mengidam nak saji rotan ni.. grabla 2..ibutok 1 aku punya 1, tapi aku punya tu bentuk oval..ibutok punya bulat... habih sudah shopping kat kedai tu, tokey pun senyum la dapat duit...




ibutok pi round kedai sebelah plak sebab nak carik carpet mirah..carpet kecik je tapi cantik la, x sempat pulak aku nak snap gambo... pakistan tu letak harga rm150..xnak bg kurang dah.. aku pun tawar la lagi..siap cakap, "dia ni belajar lagi..mana ada duit mau beli sampai rm150...kalau u bagi rm100 okla..." tetap degil si pakistan ni xnak bagi..so kitorang pun nak blah la dari kedai tu, pastu barula.."ok..ok.... rm100"... happy la si mirah dapat carpet tu...


lepas makan semua, ibutok kata nak carik baju beso-beso... n kebetulan jumpa plak satu kedai baju semua saiz ada...masing-masing pun pilihla..ibutok happy dapat seluar jeans kaler itam yg buleh streatchable...maklumla 1st time pakai. dapat plak baju bunga-bunga selai... syok shopping benda murah neh sampai x sedo dah pukul 5 ptg.... lepas hbh beli baju tu we all pun kelik la ampang... letihhh oooo, baru terasa kaki lenguh..nasib kete auto..



sampai umah lepak kejap, aku pun kluar sorang pi amik madie kat opis n terus pi klinik, sebab aku ada check-up malam tu...sampai klinik punyala ramai orang...aduiii, sempat aku pi kedai HERO lagi kat taman dagang tu, beli barang dapur... balik tu, masih lagi menunggu selama 40minit..baru la leh jumpa doktor.. habih semua check-up, balik umah, makan nasik n kari ikan (sedapppp) pastu zzzzzzzzzzzzzzzzzzz............nikmat tido kekenyangan.....








Comments

  1. Sekarang ni musim sale.. sume org gi shopping & makan durian ;)

    Kat Nilai 3 pun dah ada brg s'wak. senang takyah terbang ke sana :)

    ReplyDelete

Post a Comment