sekali mati daaaaa!!!!

salam


bila kereta anda tiba-tiba mati di tengah jalan, apa yang akan anda lakukan? ketika itu anda bersama anak-anak ......

jawapan aku : panik wehhhhhh!gigitjari

baru 1st time jadi gitu.... tadi dalam pkl 8mlm, aku macam biasa nak pi amik madie kat opis...sampai simpang nak kluar dari area umah aku, tetiba kete mati...aduiiii.... ada plak kete kat belakang.... aku pun bukak hazard lite siap2 la...panik oooo kete plak tetiba xleh start walaupun gear semua dah free... aku pulak dengan aqil n izz...malam pulak tu...tapi aku bernasib baik sebab masih berada dalam area perumahan aku lagi..bila dah byk kali try x hidup jugak, aku pun tepon pakcik wahid thru mak lang's hp
adacall....nak mintak tolong pakcik wahid (jiran aku)..tup tup..kete leh start, aku pun x sempat nak cakap ngan pakcik wahid..apa-apa hal, patah balik umah la... x berani nak take risk dgn anak-anak..kang x pasal mati plak kete atas MRR2...

dah sampai umah, tengok pakcik wahid ada kat luar, lepas citer apa dah jadi, dia pun xtau jgk la apa yg nak ditengoknya.. aku pun call madie ckp xleh amik dia..blaa..blaa..blaa... (x kan nak tulih benda yg sama kan), madie cakap xpe..dia kata dia balik sendiri.. risau jugak kan..mmmm, yang si izz ni plak dah bising dalam umah..."apasal kita x amik ayah lagi".. yg aqil plak duk tanya "nnt kita kena jalan kaki ke ibu?"sengihnampakgigi

al-kisah kete tu sepanjang 2 minggu ni.... bila bawak kete tu rasa macam tersengguk-sengguk.. specially time dia tukar gear la. madie dah bawak pi honda masa bebaru kena tu, tapi diorang kata xdek apa... just tukar minyak gear. tapi lepas pada tu jadik lagi... 2nd time pi honda (tempat service yg sama) diorang suspek gear box..siap bagi quotation rm24K utk gear box...penattapi madie suspek menda lain..lgpun budak tu main cek gitu je..takat pandang-pandang, jeling-jeling.. hehehehe. tu yang buat madie x puas hati... so, rasanya esok kena pi cek sekali lagi... tapi kalau la betul gearbox..RM24K.. huiii, hilang akal dibuatnya...hehehehe.. hopefully bukan la ye..








Comments