sukaneka sekolah aqil

salam..


nak update citer lama.
selasa minggu lepas 26 May 2009, sekolah aqil buat sukan, sebelum tu cikgu dah bagi surat, jemput ibu n ayah datang sekolah pada hari sukan tu. so madie pun amik half-day nak bagi support kat aqil suh lari laju-laju...peace.. hehehehe..




hari tu kami sampai lewat sket, dekat2 pkl 9 pagi la. Tengok kat khemah ibubapa kosong je, cuma ada 2-3 parents je yg datang. Nasib baik time tu x start lagi acara sukannya... tengok aqil pulak masam je, agaknya dia pikir ibu n ayah x datang kot walaupun berkali2 dia pesan sebelum tu suruh ayah cuti...hehehehe... bila time diorang beratur nak nyanyi lagu Negaraku tu baru la nampak aqil sengih..sengihnampakgigi, baru perasan ibu n ayah duk bersemangat menyanyi lagu Negaraku setelah sekian lama ye...bila dah habih nanyai lagu tu, tengok2 khemah pun dah penuh dengan parents memasing, tambah plak lagi budak2 tahun 1 sk bkt teratai join sekali turun padang, jadi tukang sorak..hehehehe





"Negaraku"


tukang sorak budak2 tahun 1





jenuh jugakla cikgu nak handle budak2 ni...
ni baru 50 orang budak pra sekolah..





cikgu tengah siapkan gelung n bola



aqil tengah bergumbira






acara sukan yg aqil join namanya "run sweet run"... tapi nama melayunya, lari bawak bola kecik buh dalam bakul..hehehehe.. n yang bestnya group aqil dapat JOHAN...yeehaaaa tepuktanganmenari, aku pun tumpang seronok la jugak..mana x nya, semangat oooo tengok anak lari sambil bawak bola tu...hahahahaha.... lagi acaranya kutip seberapa banyak cokelat..haaa yang ni adik pun nak join mula tu, tapi bila time abang2 n kakak2 pra sekolah duk serbu tikar tu, adik terus xleh nak celah..apa x nya, diorang duk sibuk berebut amik cokelat buh dalam baju masing2... penatadik terpaksa pasrah..hehehehe


tarik napas utk acara rebut cokelat..





dalam baju masing2 penuh dengan cokelat..hehehe.


time aqil nak amik hadiah tu, aku x sempat nak amik gambo sebab bateri habih..tensen dibueknyo..amik gambo dgn tepon ayah, alahaiiiii... kocik la pulak gamba eh!.. apapun kita layan je la gambar yang ada ye....
rindu






p.s: sempat jugak aku pekena bihun sup kat kantin sekolah..no wonderla budak sekarang bwk duit byk pi sekolah..bihun sup dah rm1, adik beli kopok lekor pun dah rm1 1 peket tu, airnya aku x perasan berapa sen sbb aku minum air teh 'o' beng...rm1.20...hehehehe...at least kena ada rm3 utk belanja sekolah...mmmmmmm

Comments