turun lagi berat...mmm

salam


aku baru je balik dari klinik. mmmm...so far so good for baby but not for me. tadi doc ckp next month check-up nak referkan aku ke spital. next month aku dah 32 wks, 8 mths. tapi aku rasa macam awal sangat. reasonnya, berat badan aku makin menurun. aku pun xtau kenapa..perut aku pun x macam orang preggy 7mths... doc kata nampak macam 5mths +... aku rasa aku dah cukup makan, bukan lagi cukup... dah terlebih makan rasanya. tapi berat aku x naik-naik... mmmmm. aku cakap kat doc mungkin sbb aku dah xdek hempedu. doc pun kata kemungkinan jugak sebab bila aku makan je, 10 minit lepas tu aku mesti kena masuk toilet. tapi aku cakap kat doc, nanti check-up lepas raya la baru pi spital... hehehehe, malas nak menunggu lama kat spital tu.

yang lain-lain semuanya ok.. air ketuban pun ok. baby pun dah 1.1kg & very active. apa yang penting condition baby ok, berat baby pun ok..cukup semua vitamin. tapinya baby masih lagi melintang. doc kata bila kita dah bersalin 2 kali atau lebih, rahim akan jadi longgar, so baby tu masih lagi naik merry-go-round...tapi kebiasaannya 28 wks, baby dah turun. insyaallah semuanya ok.

so, pesanan puan doktor kat aku, cuba makan banyak lagi..bg berat tu naik..hehehehe..camno nak buek tu. apa pun aku cuba la ye...walaupun ternyata aku memang makan banyak.. hehehehehe..



loves,

Comments

  1. oh.. cepatnya nak dapat orang baru. How excited.
    Nak kena pergi check play pen kat rumah nanny nada. Ok ke tak lagi.

    Promise is a promise, if it's in a bad condition to my eyes... i'll get u new one.

    Nak color apa? But please don't ask for Graco or First Years or Safety First.... :) He he

    ReplyDelete
  2. ayyo...cepat ke sis? hehehe, dah 3thn maaa...

    pasal play pen tu xpe...mmg dah niat bagi nada.. :D

    lagipun we all plan nak beli cot baru.. kalau ada rezeki lebih, nak beli yang jenis 4 in 1 combine baby cot...hehehehe, leh guna till umur 5yrs, katanya...tapi biasala duk usha harga yg paling best :D

    ReplyDelete
  3. oh! bukan cepat tu... rasa baru je start preggy.. dah masuk 8 mths.. tak lama lagi dah nearing 38wks.. cepat.. masa

    ReplyDelete
  4. oooo...hehehehehe...ya looo...kejap je kan..

    musim h1n1 ni rasa macam x suka la nak pi check-up spital..virus banyak!

    ReplyDelete

Post a Comment