berbuka beramai-ramai

salam


last day berpuasa di kota bharu, aku ajak mok & mami berbuka puasa kat umah. kebetulan pulak diorang berdua je sebab sis mario balik berpuasa & tido di pasir mas...

petang tu mami call cakap aunty nak gi bukak puasa kat umah mami. aku plak masa tu dah nak sampai sana, so cakap kat mami suh bgtau aunty, bukak puasa kat umah we all. hehehehe... so, malam tu memang happening la umah kami. semuanya kebetulan.... mok n mami, aunty n the family.... nasib baik ibutok dah standby nasik banyak.



yang ni geng orang lelaki



yang ni pompuan


lauk hari tu memang best. petang tu seawal pkl 4.30ptg aku n madie kluar gi beli ayam percik & ikan percik. nak rekemn ni sket ye, tapi aku x sempat plak nak amik gambar ayam percik tu, ayam percik yang best sekarang ni kat PINTU GENG depan surau. kuah dia tu memang mendapat pujian makcik-makcik aku. aunty beli lauk kat pasar ramadan di PERINGAT. laukn yang aunty beli semuanya best termasuk la ayam bakar n daging bakar..huiii... ibutok plak masak tomyam n goreng kangkung belacan. lagi satu yang best, air kelapa home made dari umah aunty...huiiiii memang sedap laaa......ye la air kelapa pokok sendiri..kait sendiri & buat sendiri..memangla sedap.....

aku pun macam berselera la makan..tapi sudahnya memang sikit je makan..aduiii..harapnya nanti coming check-up berat aku akan naik.


lepak time lepas solat..arif siap tido lagi....
gambar atas sebelah kiri tu, aunty, mami & mok




loves,

Comments