jalan-jalan gi Parkson Kota Bharu...

salam




mak buyung yang x sabar nak gi jalan...pastu letih....


hari kedua kat KB, dah penuh aktiviti we all...huiiiii tok wan n ibutok dah ajak pi shopping kasut raya cucu..hehehehe. dah lama tok wan menunggu aqil n izz balik nak pi beli kasut raya. yang bestnya, 3 hari lepas Parkson kat KB tu bukak, diorang dah gi usha kasut bebudak ni...kenyit aqil apa lagi, excited la dia. x sabar nak pi beli kasut raya... time-time cuti ni bandar KB memang sesak. kebanyakkan pulak dah banyak benda berubah specially jalan. dah banyak jalan ONE WAY. tempat parking agak limited sebab parking kat parkson tu x siap lagi. so, kitorang pi parking kat bawah bazar buluh kubu. tu pun nasib baik dapat satu. masuk tempat hot spot harusnya pakai mask. aku n aqil je yang pakai tapinya..susah mau napas maaaa.

dalam parkson tu punyala ramai orang....aduiii.... sampai aircond pun x terasa. maklumlah tempat baru. duk 10 minit kat parkson, izz dah ngamuk..tunjuk kasut tu xnak...yang ni xnak..aduiii susah betul..yang aqil plak nak warna merah..aduii la. design yg merah tu x berapa nak cantik. yang kaler oren lagi cun..hehehehe sapa punya kasut ni nak beli? ibu ke anak? hehehehe..tapi gitulah. bergaduh dgn anak.. anak jugak yang menang, sbb ada backup..hehehehe.. biasala tu. yang izz punya x jumpa plak carik. so, tok wan ajak gi KB MALL plak..



nilah kasut pilihan aqil...encem


jalan macam biasala jem..ngalahkan KL, aduii..nasib baik je kete auto. kalu x mau ketaq kaki duk main clutch. sampai KB MALL pun xdek jugak kasut si izz ni. tambah plak dia ngamuk x habih lagi. last2 aku cakap, "kita balik carik kat KL la, ibu dah senak perut ni", mana xnya contraction kuat kalau time aku berjalan banyak sket..sakit betul perut nih. pendek kata memang letih melayan kerenah anak-anak yang makin membesar n yang dah pandai memilih...






p.s: malam tu aku gi bukak posa umah mami...dah lama betul x jumpa diorang, mami & mok. tambah plak jumpa dgn sepupu aku, ms lavender yg duk kat kuala kangsar...n sis mario..hehehe duk kat KL x sempat jumpa ye sis..balik KB baru jumpa..



loves,

Comments