sesi persekolahan 2010

salam


ni adalah jadual persekolahan bagi tahun 2010. so, bagi mereka yg ada anak start sekolah tahun depan ataupun yang dah masuk tahun persekolahan yang seterusnya, bolehlah merujuk pada jadual ni.

Berita ni aku dapat dari Berita Harian - Latest News (Berita Mutakhir).

"Sesi persekolahan 2010 bermula 3 Januari bagi Kedah, Kelantan, Terengganu

KUALA LUMPUR: Sesi persekolahan tahun depan akan bermula pada 3 Januari bagi Kedah, Kelantan serta Terengganu, dan negeri-negeri lain pula pada hari berikutnya iaitu 4 Januari, kata Ketua Pengarah Pelajaran, Tan Sri Alimuddin Mohd Dom.

Beliau berkata, cuti penggal pertama pula akan bermula dari 12 hingga 20 Mac bagi Kedah, Kelantan dan Terengganu, sementara bagi negeri lain pada 13 hingga 21 Mac.

"Sementara itu cuti pertengahan tahun pula bermula dari 4 hingga 19 Jun bagi ketiga-tiga negeri itu, dan negeri lain bermula pada 5 hingga 20 Jun," katanya dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan di sini, hari ini.Beliau berkata, cuti penggal kedua pula akan bermula dari 3 hingga 11 September, dan cuti akhir tahun dari 19 November hingga 1 Januari 2011 bagi Kedah, Kelantan dan Terengganu.

Sementara itu, bagi negeri-negeri lain, cuti penggal penggal kedua akan bermula pada 4 hingga 12 September, dan cuti akhir tahun dari 20 November hingga 2 Januari 2011," katanya.

Alimuddin berkata, jumlah hari persekolahan termasuk cuti am tahun depan ialah 210 hari, manakala jumlah cuti penggal 78 hari. - Bernama"


jadi senanglah bagi mereka yang nak merancang cuti @ sebagainya. apapun kita hanya merancang Allah yang menentukan segalanya.....loves,

Comments

Post a Comment