cerita cerita raya ke 2 & ke 3......

salam


nak sambung citer raya yang x habih lagi ni, walaupun raya dah nak hbh kan....

2nd raya kami bertolak balik ke kota bharu..on d way tu kami singgah terus alor lintah sebab takut x sempat nak singgah masa balik nanti. beraya di rumah tok madie..sunyi je xdek orang, lepas tu gi rumah abang awang n kak na (cousin madie) depan je umah tok dia. n dalam pukul 7 ptg tu kami singgah umah mok su di alor lintang. pkl 8.30 tu kami pun bertolak balik ke kota bharu. hajatnya nak rewang ke umah mak sedara aku, sebabnya raya ke 3 tu ada kenduri. tapi memandangkan aku n madie n anak2 dah penat yang teramat sangat, kami lepak je kat umah. ibutok je gi dengan mirah. tok wan pulak time raya kali ni x sihat, sakit kaki..lelah.. semua complete.. kesian tok wan...

3rd raya, ibutok awal2 lagi dah ke umah mami... kak yanti buat kenduri aqiqah nada n sekali la dengan open house. so, haritu seharian memang lepak sana la. aku plak xleh nak tolong apa2..harapkan madie je... nak buat camne, perut semedang je sakit. tapi sempat la jugak potong halia. tu pun, biasalah..kejap2..adeehhh...kejap2...adehhh...hehehehe..mak buyung xleh nak duk lama2..

petang tu time orang dah reda sket, tetiba macam spotting kat seluar aku..ehhh.. panic kejap wehhh... nasib baik sis mario bawak 'toast'..hehehe...pastu report kat madie. madie pun ala2 panic sket..apa x nya, kitorang balik kampung tu, satu menda barang baby pun x bawak n benda yang penting sekali, buku check-up pun x bawak...semua tinggal kat KL... moral : lain kali kalau nak gi mana2...tambah plak korang dah sarat pregnant kan, jangan tinggal benda2 penting camtu... pesanan dari pihak penaja..

seawal pkl 6 petang kami dah balik sebabnya aku dah x tahan dengan contraction yang semakin menjadik-jadik... tok aku biasala, "jange la kelik lagi..kelik la male2 sket..." x bagi balik lagi.. kesian la plak...

sampai rumah je, terus salin uniform...sapu-sapu losyen sket sebab kult perut tu rasa pedih ya amat... lepas tu baru la rasa lega sket. malam tu madie je yang entertain tok wan..hidang nasik n lauk.. aku memang dah x larat..terjelepuk sudah..




p.s : hari aqiqah nada tu, aku x amik pn gambar walau sekeping... tapi cousin aku, mario n ms lavender adalah snap2 gambo... cepat2 upload ye sis mario.. n to ms lavender..email la gambar tu kat i.. nak jugak tgk muka mentibang potong halia...hahahhahaha




loves,

Comments

  1. hmmm, tak sempat2 lagi nak upload gambar la mentibang....

    ReplyDelete
  2. xpa..sabarrr....hahahaha... kalau free tu upload la ye...specially gambar anak2 dara depan pintu umah tu... :D tapi rasanya terselit jugak sorang mak dara ye..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment