tambah sket-sket je...

salam


hmmmm..... barang-barang baby dah 80% siap. aku rasa macam nak bersalin anak 1st plak dah. madie pun beria beli barang baby. tapi x banyak macam yang memula dapat babykan... sebab beria'nya', masa bersalin kat izz aritu, memang kami recycle habih la yang aqil punya. so, sekarang dah masuk 3 tahun kan..n kebanyakkannya dah kurengg memuaskan gitu. pendek kata 3rd baby ni serba baru la...tapi idak la semua. mana yang boleh di recycle, kami guna je.. jangan membazir ok. baju baby pun just tambah 2-3 helai je. sebab yang izz punya dulu masih baru lagi. mitten n booties kena beli baru, sebab yang aku simpan aritu dah kena kencing tikus...gerammmm betullll..umah ni memang banyak tikus. x tahannya siap masuk dalam drawer. hmmmm...sabo je la. madie suruh buang je yang tu. sebab kalau dah kena kencing n taik tikus tu boleh mendatangkan penyakit. "x yahla basuh...buang je", gitulah lebih kurang. yang barunya cuma napkin, binder baby (beli yang zip zap tu senang), kain bedung baby (dapat sekali dengan starter kit huggies..ada baby wipe, diapers utk new born n size s..kira okla tu), baby toiletries.... dan yang paling bestnya madie beli lapik getah baby tu.. hehehehe.. sebelum ni memang x penah beli pun samada time aqil @ izz aritu. agaknya teringin kot nak ada benda tu sekali...macam-macam....cuma tinggal 2-3 benda je la lagi.

aku pun baru je pack semalam barang-barang baby n aku yang nak dibawak ke spital. dah selamat pun duk dalam boot kereta.. cousin aku (ha damia) cakap.. "laaaa....x pack lagi ke?" hehehe. biasalakan keje last minit..


syntax : bukan 3 tahun.....kalau diikutkan, dah nak masuk 6thn dah barang2 aqil..hehehe..



p.s : nama baby "Muhammad Idraqi .......... ". yang tang dot panjang tu xdek nama lagi... Any suggestion???? dan mesti bermula dengan huruf I dan mempunyai maksud yang baik..kenyit



loves,

Comments