Bali

bulan lepas, 19 februari 2011...aku n madie telah berangkat ke Bali, Indon..saja jalan-jalan tukar angin. 4h 3mlm tinggal anak2, kecuali yg dalam tummy la... Hmmmm, apa yang aku rasa best pasal Bali? Culture...ye la kan, lain tempat lain budaya & caranya. Aku suka gi tempat2 macam Tanah Lot, Kintamani & Uluwatu (antara tempat yg sempat aku gi pusing). Tapi yg paling x menyeronokkan bila tengok budak2 kecik besar Izz (5thn) duk tarik2 baju kita suruh beli barang...alahaiiii kesian beb..dan dan aku n madie teringat anak2 kat rumah...huhuhuhu Pada aku lagi, Bali ni bukn shopping heaven la...sebab kebanyakkan barang2nya agak mahal juga, biasalah depa dah letak siap2 harga untuk tourist. Barang yang paling aku suka kat Bali ialah ukiran kayu n lukisan minyak diorang. Cantik, tapi tapi ukiran kayu tu agak mahal la bagi aku bila dinilaikan balik dalam RM...tapi lukisan minyak diorang not bad la harganya. Aku dapat beli 3 keping lukisan corak abstark dengan harga lebih kurang rm70..tapinya, agak susah sket nak dapat lukisan yang abstrak ni, kebanyakkannya yg corak patung....encem


Kat Bali, kami duk di Mutiara Bali Villa, Seminyak... tempatnya memang di luar jangkaan kami sebab kengkawan madie dah pesan, biasanya indah khabar dari rupa, dalam internet lain gambarnya..memang cantik giler, tapi bila tengok dengan mata kepala sendiri agak mengecewakan..huhuhuhu.. Tapi tempat ni, alhamdulillah langsung tak mengecewakan kami. aku yang duk pening lalat dari airport masa memula sampai tu, terus hilang capek dan peningnya..hah. sepatutnya villa yang kami booking tu ada 4 bilik, tapi diorang x sempat nak siapkan kami dapat villa 3 + 1...so, member madie yg bawak anak 2 orang duduk villa yang 1 bilik, yg lainnya duk villa yang 3 bilik.




bilik kami


private pool kesukaan madie


2 bilik yang bersambung dgn lounge



hmmmm mata dah nak terkatup, nnt kita sambung next entry..




Comments