panjat bukit

hiking..hiking..hiking

bunyinya macam hiker yang aktif, but no laaaa....hiking untuk suka-suka tapi kadang-kadang membawak duka.

citernya ada sorang kawan baik kitorang masa zaman kolej tu lagi, tapi dah lama lost contact,  tup tup jumpa balik tahun 2015. dia la yang duk meracun koi dan sukun ni pi panjat bukit ( tq kak shinju lala min ho, koi tau awok baca ni..hahhaha). mula-mula tu koi macam, whatttt???? tengok la badan koi ni macamana, bulat comel gitu..huhuhu. mana boleh nak panjat-panjat. tapi sukun push koi ni jugak. bukanla suruh naik bukit terus, mula dengan jalan keliling taman dulu. pendekkan citer, koi dah agak selesa time tu..jalan pusing taman boleh la dari 2 - 5km within 1-1 1/2 jam.

bukit yang pertama kami jejak, of course bukit broga. ramainya umat manusia atas bukit tu. macam ada pesta. pancit...of course la koi pancitttttt. sukun & anak-anak semua ok je. Naik dengan adik ipar & anaknya adelia marissa masa tu baru umur 2 tahun. tapi koi x sampai 3rd peak..2nd peak je, semput wehhhh


 koi







ni anakanda dengan pakciknya. panas terik sebab naik lambat sket aritu.






ni la yg nama adelia marissa tu, dengan anakanda no. 4, Ariq Adam. masa tu Adam baru umur 4 tahun.











Yeay...kami dah sampai....















Comments